تحولات منطقه

۶ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۶:۱۴
کد خبر: ۱۰۰۸۲۵۷

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان رضوی گفت: از درآمد حدود ۳۶۹ هزار میلیارد ریالی استان ۹۶ درصد از مالیات است

۹۶ درصد درآمد استان از مالیات است
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس خراسان، سیدجمال‌الدین حسینی در نشست خبری که صبح امروز به مناسبت هفته دولت دولت برگزار شد عنوان کرد: ماهیت خدمات این سازمان رو به آینده است و درآمدهای پیش‌بینی شده خراسان رضوی در قانون بودجه ۱۴۰۳ با ۸۷ درصد رشد نسبت به سال گذشته به ۳۶۹ هزار و ۲۰۶ میلیارد ریال رسیده که این رقم معادل ۳.۴ درصد از درآمدهای عمومی استان‌های کشور است و نسبت به سهم سال گذشته یعنی۳.۲ درصد، ۰.۲ درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به منابع تامین این بودجه تشریح کرد: از مبلغ کل درآمد یاد شده ۳۵۵ هزار و ۱۳۲ میلیارد ریال معادل ۹۶ درصد، درآمدهای مالیاتی و مبلغ ۱۴ هزار و ۷۴ میلیارد ریال معادل ۴ درصد از سایر درآمدها است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان رضوی در ادامه گفت: اعتبارات هزینه‌ای استان در قانون بودجه ۱۴۰۳ با ۳۶ درصد افزایش نسبت به رقم قانونی سال گذشته معادل ۲۸ هزار و ۷۶۱ میلیارد ریال است که ۵.۸ درصد از اعتبارات هزینه‌ای استان‌های کشور را تشکیل می‌دهد.

حسینی درباره وضعیت اعتبارات تملک دارائی‌های سرمایه‌ای خراسان رضوی در قانون بودجه ۱۴۰۳ توضیح داد: مجموع اعتبارات تملک دارائی‌های سرمایه‌ای خراسان رضوی در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ با ۳۸ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه قانون سال ۱۴۰۲ ( ۵۴ هزار و ۳۸۱ میلیارد ریال) معادل ۷۵ هزار و ۳۳ میلیارد ریال است.

وی عنوان کرد: سهم استان از مجموع اعتبارات تملک دارائی‌های سرمایه‌ای استان‌ها در قانون بودجه سال ۱۴۰۳، ۵.۲ درصد است که نسبت به سهم استان در سال ۱۴۰۲ (۵.۳ درصد) ۰.۱ درصد کاهش یافته است و مجموع رقم اعتبارات تملک دارائی‌های سرمایه‌ای استان پس از کسر ۱۳ هزار و ۵۷۵ میلیارد ریال اعتبارات قانون استفاده متوازن ملی به ۶۱ هزار و ۴۵۸ میلیارد ریال رسیده است. خراسان رضوی ۹۸ طرح ملی و ملی استانی شده دارد.


خراسان رضوی ۹۸ طرح ملی و ملی استانی شده دارد

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان رضوی درباره وضعیت اعتبارات طرح‌های ملی و ملی استانی شده تملک دارائی‌های سرمایه‌ای خراسان رضوی در قانون بودجه ۱۴۰۳ بیان کرد: میزان اعتبارات طرح‌های ملی و ملی استانی شده تملک دارایی‌های سرمایه‌ای استان خراسان رضوی در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ معادل ۲۲ هزار و ۸۴۳ میلیارد ریال است که نسبت به قانون بودجه سال ۱۴۰۲ رشد ۸۴ درصدی داشته است.

حسینی درباره تعداد طرح‌های ملی و ملی استانی شده خراسان رضوی در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: از مجموع ۹۸ طرح، تعداد ۵۳ طرح ملی با ویژگی استانی و با اعتبار معادل ۷۶۵۷ میلیارد ریال و تعداد ۴۶ طرح ملی با اعتبار معادل ۳۵ هزار و ۱۸۷ میلیارد ریال است. وی احداث قطار حومه کلان‌شهر مشهد به شهر جدید گلبهار و چناران با اعتبار معادل ۲۴۱۴ میلیارد ریال، احداث قطار شهری مشهد با اعتبار معادل ۹۶۰ میلیارد ریال، مشارکت در احداث آزادراه کنار گذر شمالی مشهد و مشهد -قوچان با اعتبار معادل ۱۴۳۹ میلیارد ریال، احداث آزادراه حرم تا حرم (قم-گرمسار - مشهد) با اعتبار معادل ۲۴۳۲ میلیارد ریال، احداث بیمارستان شمال شرق مشهد با اعتبار معادل ۱۶۱۴ میلیارد ریال، آبرسانی به شهرهای استان با اعتبار معادل ۱۷۲۹ میلیارد ریال، به‌ویژه آبرسانی به شهر مشهد از سد دوستی و ایجاد تأسیسات فاضلاب شهرهای استان با اعتبار معادل ۶۰۷ میلیارد ریال را از طرح‌های اولویت دار استان در سال جاری معرفی کرد.


وی احداث قطار حومه کلان‌شهر مشهد به شهر جدید گلبهار و چناران با اعتبار معادل ۲۴۱۴ میلیارد ریال، احداث قطار شهری مشهد با اعتبار معادل ۹۶۰ میلیارد ریال، مشارکت در احداث آزادراه کنار گذر شمالی مشهد و مشهد -قوچان با اعتبار معادل ۱۴۳۹ میلیارد ریال، احداث آزادراه حرم تا حرم (قم-گرمسار - مشهد) با اعتبار معادل ۲۴۳۲ میلیارد ریال، احداث بیمارستان شمال شرق مشهد با اعتبار معادل ۱۶۱۴ میلیارد ریال، آبرسانی به شهرهای استان با اعتبار معادل ۱۷۲۹ میلیارد ریال، به‌ویژه آبرسانی به شهر مشهد از سد دوستی و ایجاد تأسیسات فاضلاب شهرهای استان با اعتبار معادل ۶۰۷ میلیارد ریال را از طرح‌های اولویت دار استان در سال جاری معرفی کرد.

رشد ۱۳۸ درصدی بودجه زیارت
رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خراسان رضوی درباره وضعیت اعتبارات ردیف‌های متفرقه استان در قانون بودجه ۱۴۰۳ تصریح کرد: توسعه فرهنگ و خدمات زیارتی با محوریت شهرهای مشهد، قم، شیراز و شهر ری از طریق کارگروه ملی زیارت اعتباری معادل ۳۷۵۰ میلیارد ریال در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ دریافت کرده که رشد ۱۳۸ درصدی نسبت به قانون سال ۱۴۰۲ داشته است.

حسینی کمک به جهاد دانشگاهی برای تکمیل پروژه درمان ناباروری مشهد در قانون بودجه سال ۱۴۰۳ را مبلغ ۱۸۰۰ میلیارد ریال عنوان کرد و ادامه داد: مطالعه و احداث قطار سریع السیر تهران - مشهد به مبلغ ۱۵۰ میلیارد ریال، دانشگاه تربت حیدریه به مبلغ ۵۰ میلیارد ریال، تکمیل و راه‌اندازی مجتمع فرهنگی تربت حیدریه به مبلغ ۱۰۰ میلیارد ریال، تکمیل مجتمع فرهنگی فیض‌آباد به مبلغ ۲۰۰ میلیارد ریال، تکمیل مجتمع فرهنگی دولت‌آباد به مبلغ ۲۵۰ میلیارد ریال، تکمیل زیرساخت پارک گردشگری ریوش خراسان رضوی به مبلغ ۳۰ میلیارد ریال، کمک به احداث زائرسرا و موزه آستان قدس رضوی به مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد ریال، کمک به احداث و تکمیل ساختمان خیر مرحوم عابدزاده در مشهد به مبلغ ۸۵۰ میلیارد ریال در قانون بودجه سال ۱۴۰۳دیده شده است.

وی درباره برنامه‌ریزی و ابلاغ برنامه پنج ساله هفتم اظهار کرد: این قانون که مشتمل بر ۲۴ فصل و ۱۲۰ ماده است در جلسه علنی در تاریخ اول خرداد ماه به تصویب مجلس رسیده و در تاریخ دوم تیرماه سال جاری هم از سوی مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأیید و اصلاح بندهایی از آن موافق با مصلحت نظام تشخیص داده شده است.
حسینی یادآور شد: در برنامه هفتم همانند برنامه‌های قبلی آهنگ رشد اقتصادی کشور برابر با ۸ درصد بوده و قرار است که ۳۵ درصد آن از طریق رشد بهره‌وری کل عوامل تولید محقق شود. خالص رشد شاغلان برابر با ۳. ۹ درصد یعنی ایجاد سالی یک میلیون شغل به طور متوسط و رشد صادرات نفتی برابر با ۱۲ درصد و رشد صادرات غیرنفتی برابر با ۲۳ درصد در این برنامه پیش‌بینی شده است و برش استانی برنامه هفتم توسعه کمتر از دو ماه آینده به اتمام می‌رسد.

وی افزود: بر اساس مفاد قانون برای تحقق رشد اقتصادی ۸ درصد لازم است تمامی فعالیت‌های اقتصادی نسبت به گذشته تلاش مضاعف برای تحقق رشد اقتصادی داشته باشند. در این راستا می‌بایست بخش نفت با ۹ درصد، بخش آب، برق و گاز یا ۸ درصد، بخش حمل‌ونقل و انبارداری با ۱۰ درصد، بخش معدن با ۱۳ درصد، بخش صنعت با ۸۵ درصد، بخش ساختمان با ۹ درصد، بخش کشاورزی با ۵. ۵ درصد، بخش ارتباطات با ۱۱ درصد و بخش سایر خدمات با ۶. ۵ درصد رشد کنند و نقدینگی ۱۳. ۸ درصد رشد و تورم ۹. ۵ درصد کاهش داشته باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.